Tart sa makom i malinama









 ovaj tart potrebno je:
250 gr brašna
12o gr hladnog putera ( margarina)
Prstohvat soli
2 žumanca
70 gr prah šećera
1 - 2 kasike hladne vode
Testo umesiti, uviti u prozirnu toliku i ostavite bar pola sata da se ohladi. (Može i preko noći).
Razvuci testo u kalupu, izbockati viljuskom i staviti u zamrzivač dok vam se ugreje rerna.
1 fil :
300 gr malina
3- 4 kasike šećera
Malo vode i kuvati dok se ne zgusne.eOstaviti da se ohladi.
2 fil:
500 ml mleka
120 gr šećera
200 gr maka
100 gr mlevenog keksa i 30 gr putera.
Kada se kora ispala i oglasila, preliti fil od maka, pa fil od malina i odozgo ganaz od čokolade
100 gr čokolade sa 100 ml slatke pavlake


Primjedbe

Popularni postovi