PLAZMA & MAKARONSI




Makaronsi ,francuska poslastica se pravi od bademovog brasna.
Ovde je malo teze naci, a i preskupo je. Ovo nije moj recept a
li sam morala da probam ,I verujte mi, fantastican.
Na blogu imate snimljen postupak a ovde cu vam ostaviti pisani recept.

60 gr. secera u prahu i 40 gr mlevene plazme, stavite u blender i dobro samelhite.
Treba da dobijete fino brasno.
U posebnoj posudi umutite 40 gr belanaca (otprilile 1 jaje, zavisi od velecine), sa 2
kaaike kristal secera. Secer dodavati postepeno. U medjuvremenu samlevenu plazmu i secer, prosejati 2-3 puta pa dodati  jestivu boju.Sve to lagano spatulom izmesati, sipati u spric kesu i pomocu nje na papiru za pecenje, istiskati makaronse.
Probajte da kesu drzite uspravno i da odjednom istisnete smesu.
Kada ste napravili krugice, pleh lupkajte par puta o sto, da bi vazduh izasao iz makaronsa.
Ostavite makaronse da se suse oko 60 min pa tek onda stavite da se peku na 150 C oko 15 min ( zavisi od rerne).
Pecene, ostavite da se skroz prohlad, tako nece da vam se lepe za papir.
Fil:
100 gr krem sir
50 ml slatke pavlake
1-2 kasike secera u prahu.
Sve to lepo umutite, pomocu spric kese, stavljati na makaronse, spajati sa drugim i to je ti.
Plazma makaronsi su malo tvrdji, zilaviji ali slobodno ih stavite u frizider, najbolje da odstoje preko noci e onda su tako mekani i tope se u ustima

Primjedbe

Popularni postovi