POSNA PITA SA PECURKAMA


Ja sam ekspermentisala sa pirincanim brasnom, i nisam bas dobila ono glatko, rastegljivo testo ali sam ga ipak zavrsila.Mozete da probate,ali da se ne bi nerviralu kao ja, preporucujem da pravite od obicnog ili u kombinaciji sa nekim integralnim.
Potrebno :
500 gr brasna
kasicica soli
300 ml vode.
Zamesite testo, uz dodatak jos malo brasna, ako je potrebno.
Testo treba dobro umesiti, bar jedno 7-8 min. Kada je dovoljno elasticno, uvite ga u strec foliju i ostavite oko pola sata da se odmara.
Za to vreme, sitno iseckajte praziluk, cen dva belig luka i jedno pakovanje pecuraka.
Na maslinovom ulju, izdinstajte sve to, posolite i dodajte dosta bibera i susenog bosilka.
Ostavite da se pecurke ohlade.

Testo podelite na 4 dela i tako cete dobiti 4 pitice.
Svaki deo, prvo premazite podlogu uljem, pa testo prvo razvuci mali rukama, oklagijom pa opet rukama, da dobijete sto tanju koru. Ceo postupak imate na profilu snimljen.
Na sredini kore, stavite jedan manji poklopac a ostali deo, zaseci na 8 delova.
Celu koru premazite uljem, u sredini stavite fil od pecuraka, pa onda jedan deo preko fila.
Koru opet premazati uljem, pa fil i sve tako redom u krug.
Kada celu koru uvijete, malo jecrastanjite oklagijom.
Tiganj, premazite uljem, stavite koru i na tihoj vatri pecite poklopljeno par minuta, okrenite, poklopite i tako par puta dok ne bude gotovo.
Ovo sve mozete i u rerni da pecete na 220C oko 30 min
Kada je pitica gotova, iseci na parcice i prelite sa mesavinom belog luka i maslinovog ulja.


Primjedbe

Popularni postovi