KADAIF SA PISTACIMA


Za ovaj dezert potrebno je:
200 gr suvih kora za baklavu
1/2kg kadaifa
300 gr pistaca
100 gr suvog grozdja
1 burbon vanila
120 gr putera
800 gr secera
700 ml vode i
1 limun
Prvo sto trebate da uradite je da skuvate agdu
800 gr secera i 700 ml vode stavite da kuvate da se secer otopi i kuvati jis 10- tak min.Dodati 1 limun isecen na kolutove i ostavite da se ohladi.
Ja sam koristila po 3 kore. Svaku poprskati sa otopljenim puterom .
Na trecu koru stavite pri dnu kadaif, pistace, suvo grozdje, poprskati sa puterom, dodati jos malo kadaifa i vanilin secer.




Urolajte i secite na parcice.



Slagati u pleh i preliti sa ostatkom putera. stavite da se pece na 180C, dok ne dobije boju. otprilike oko 20_tak min, zavisi od vase rerne.
Kada je pecena, ostaviti malo da se prohladi pa je onda preluvati sa ohladjenom agdom, ali ne odjednom vec iz vise puta.
Ostavite da upije i da se skroz ohladi

Primjedbe

Popularni postovi