PUZ POGACA.



PUZ POGACA 



   

Dragi moji,evo jedne prelepe pogace, koja ce krasiti sto, za sve prilike.
Uopste nije teska za pravljenje a jako je ukusna.Ja sam ovde koristila pola mere, tj meru koju cu vam napisati i ona je dovoljna za 4 osobe.Slobodno je duplirajte ako imate vise gostiju, ali ne zaboravite i veci pleh.
 Za pogacu vam treba :

1/2 svezeg kvasa, 1 dc mlakog mleka, 1 kasika secera i 1 kasika brasna.Ostavite kvasac da se aktivira.
Kada kvasac nadodje, prespite ga u vecu posudu, dodati 1 dc jogurta, 1 dc vode i 1 dc maslinovog ulja.Promrsajte sa kvascem, dodajte po mali brasna, so i pola praska za pecivo.Zamesite testo, uz dodavanja brasna. Ukupno vam treba 500 gr brasna. Umeseno testo, prekrijte strec folijom i ostaviti da se udvostruci.
Za to vreme, 100 gr omeksalog margarina i 100 gr krem sira lepo promesajte da se sjedin
Nadoslo testo, rastanjite oklagikom .Debljina kore oko 0,5 cm. Koru celu premazati umucenim margarinom i seci trake.
Prvu traku uviti kao rolat i stavite u sredinu pleha. E sad svaku traku, lepite u krug, sve dok imate trake. Sve ovo imate u videu, da vam bude lakse.
1 zumance i 2 kas ulja, umutite i premazite pogacu, Posuti susamom i krupnom solju.
Ostavite da pogaca naraste i stavite u zagrejanu rernu na 180 C  da se pece.
Zavisi od vaseg sporeta ali otprilike oko 25 min se pece.






       


                         

Primjedbe

Popularni postovi