Curetina u sosu od limuna


 Maslinovo ulje i kocku putera, stavite da se zagreje i dodajte 2 cena belog luka. Pazite da vam luk ne pregori. Dodajte sok od 1 limuna i pustite malo da krčka. Zatim doliti supu ( ako je nemate, razmutite 1 kašičicu vegete u 100 ml vode ).  Sos će se malo zgusnuti, dodati so, biber pa naliti sa 1 kasicicom gustina koji ste rastvorili u malo vode. Dodati peršun i limun secen na kolutive. Sos ostavite sa strane dok spremate šnicle.

Curece belo meso, tanko iseći i malo ga izlupajte. Umutite 2 jaja, so, biber, peršun i malo parmezana. Šnicle prvo uvaljate u brašno pa u jaja i pružiti na srednjoj temperaturi. 

Pečene šnicle prelijte sosom od limuna i servirajte sa kuvanim krompirom  .


Primjedbe

Popularni postovi