Limun puding


 Za ovaj izuzetno mekan i kremast kolac - puding , treba vam pre svega mlacenica. 

To je teško naći u našim prodavnicama i postoje mnogo recepata kako se pravi. Ovde vam ne treba baš prava i dovoljno je da mleko ugrejete, da bude mlako i dodate mu limunov sok. Ostavite najviše pola sata , videćete da će struktura mleka postati gusta i to je to. 
➡️ 120 ml mleka , ugrejete i dodajte pola kašičice limunovog soka. Ostavite pola sata 
➡️ 80 grama šećera,
      21 gram brašna i 
      Korica od 1 limuna.
To lepo umešajte i ostavite sa strane.
➡️ U činiju prvo sipajte mlacenicu ,ddodajte 2 žumanca i malo umutite pa dodajte 30 ml limunovog soka, zatim postepeno dodajte u to suve sastojke.
➡️ Posebno umutite 2 belanaca ali ne u čvrsti sam . Neka ostanu mekane pa polako sjediniti sa prethodnoj smesu.
➡️ Činije za sufle, dobro prelazite piterom i obilno pospite šećerom.
➡️ Smesu sipajte skoro do vrha 
➡️ Činije poredjajte u drugi dublji pekac, nalite vrelom vodom do malo manje od polovine cinijice. Prekrije folijom
➡️ U zagrejanoj rerni na 160 C , peći 20 min
 Posle 20 min , skinite foliju i peci jos 20 min.
➡️ Pecene malo    proglasiti, izvršiti naopako na tanjir i servirao.

Primjedbe

Popularni postovi