BRAUNI



Potrebno:
115 gr putera
225 gr cokolade
25 gr kakaa
160 gr brasna
1/2 pzp
malo soli
4 jaja
125 ml ulja
200 gr secera +
100 gr smedjeg secer
1 vanila
Priprema:
Prvo, otopiti cokoladu i puter na pari, pa dodati kakao, promesati i ostaviti sa strane da se prohladi.
U posebnoj ciniji, izmesati brasno, pzp i so.
Jaja,secer( obe vrste), i ulje dobro umutiti, dodati prohladjenu cokoladu, spatulim, dobro izmesati pa na kraju pi malo dodavati mesavinu sa brasnom.
Pleh velicine 22×22, obliziti papirom za pecenje, izliti smesu. Odozgo posuti seckanom belom i crnom cokoladom, malo morske soli i staviti da se pece.
Zagrejte rernu na 180 C, i brauni peci 25 min. Ispecen kolac lici kao da je jos ziv, ali takav treba da bude. Ostavite da se dobro ohladi, seci na kocke i servirati.
Odlicni se slaze sa kuglim sladoleda .
Ovde sam kao preliv umutila 1 kiselu pavlaku sa 1 kasikom secera u prahu i mali limunovog soka. Kolac je dosta sladak pa sa ovim prelivom sam malo ublazila

Primjedbe

Popularni postovi