TORTILJA OD TIKVICA


TORTILJA

 Izrendati 1 srednju tikvicu, posoliti i ostaviti malo da odstoji.
Kada tikvica pusti dovoljno vode, ocedite jos mali rukom.
Prebacite u drugu ciniju, dodati 1 jaje i 1 do 2 kasike integralnog brasna. Malo posoliti i pobiberiti.
Zagrejte tiganj, poprskajte malo ulja i kasikom spustati smesu, oblikovajuci tortilju. 
Peci na umerenoj temperaturi, okrenuti i jos mali, pevi i sa druge strane.
Ostaviti sa strane a u medjuvremenu napravite fil.
FIL
 Iseckati sitno slaninicu, proprziti na suvom tiganju  ako ne pusti dovoljno masnoce, slobodno dodajte par kapi ulja. Przenu slaninicu izvadite i u toj masnoci spustite sampinjone. sevkane na listice.Posoliti, pobiberiti i dinstati fok pecurke ne omeknu. Dodati 1 cen belig luka, promesati i staviti malo spanaca. Dinstati dok spanac ne splasne pa dodajte 1 kasiku krem sira.
Tortilju ,stavite na tanjir, premazite smesom od pecuraka i slaninice, dodati grcki jogurt, persunov ili celerov list.
Saviti tortilju , staviti jos mali jogurta odozgo, malo bibera i ljute tucane paprike ako vlite ljuto.


Primjedbe

Popularni postovi